Hoogpolige vloerkleden voor jouw huis

Een hoogpolig vloerkleed kan een geweldige aanwinst zijn voor uw huis. Ze zijn zacht en comfortabel, ze hebben meestal een hoge mate van isolatie, en ze zorgen voor een uitstekende plek om te zitten op de vloer. Er zijn veel verschillende voordelen van hoogpolige vloerkleden, maar er is één groot nadeel: de hoge kosten. Als je een vloerkleed van hoge kwaliteit wilt dat jaren meegaat, dan kost je dat heel wat meer dan wanneer je op zoek bent naar iets goedkoops dat maar een maand of zes meegaat. In dit artikel bespreken we hoe hoogpolige vloerkleden worden gemaakt en waar je op moet letten als je van plan bent er eentje te kopen.

Hoogpolige vloerkleden – hoe worden ze gemaakt

Hoogpolige vloerkleden zijn van hoge kwaliteit, vervaardigd uit materiaal van superieure kwaliteit – superieur aan de materialen die in normale vloerkleden worden gebruikt. In tegenstelling tot ander hoogpolig vloerkleed zijn de hoogpolige vezels aan beide zijden geplooid, waardoor ze gemakkelijker te reinigen en te onderhouden zijn. De plooiing zorgt ook voor een hoge graad van isolatie, omdat het een luchtzak creëert tussen de vezels. Hoogpolig vloerkleed wordt op verschillende manieren gemaakt, maar de meest gebruikelijke manier is met behulp van een hoogpolige machine. Deze machine heeft twee sets naalden – een set voor de backing en een set voor de pool. De pool wordt gevormd wanneer het garen door deze naalden wordt gevoerd, en wanneer het er aan de andere kant weer uitkomt, vormt het lussen die het hoogpolige effect creëren. Hoe meer lussen het garen heeft, hoe hoger de pool zal zijn.

Hoogpolig vloerkleed – waar moet je op letten

Als je op zoek bent naar hoogpolige vloerkleden, dan zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden:

  • De kwaliteit van de vezels – hoogpolige vloerkleden zijn gemaakt van materialen van superieure kwaliteit, waardoor ze langer meegaan dan gewone vloerkleden.
  • De constructie van het vloerkleed – hoogpolig vloerkleed is aan beide zijden geplooid, waardoor het gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden is.
  • De dichtheid van het vloerkleed – hoogpolig vloerkleed heeft een hoge dichtheid, wat betekent dat er minder kans is dat het na verloop van tijd plat gaat liggen.
  • Het gewicht van het vloerkleed – hoogpolige vloerkleden zijn meestal vrij zwaar, waardoor ze een betere keuze zijn voor ruimtes met veel verkeer.

De prijs – hoogpolig vloerkleed is meestal erg duur, maar omdat het zo veel langer meegaat, hoef je pas na jaren een nieuw vloerkleed te kopen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.