Welke bekkenbrace is het beste voor jou?

De gezondheid van het bekken is een belangrijk onderdeel van elke bekkenbodem routine. De bekkenbrace biedt de ondersteuning die je nodig heeft om je bekkenspieren te versterken en bekkenpijn te voorkomen, maar welke bekkenbrace is het beste voor jou? De markt voor bekkenbraces groeit snel, en er zijn nu een aantal verschillende opties om uit te kiezen. De bekkengordel is een optie die de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen. Hij is gemaakt van ademend materiaal en heeft een verstelbare pasvorm, waardoor hij comfortabel is om gedurende langere tijd te dragen. Een bekkenbrace is ook ontworpen om de houding te verbeteren en pijn te verlichten. 

Veel voorkomende problemen met bekken en wat helpt hier tegen

Veel voorkomende problemen bij vrouwen met een bekkenbodemdisfunctie zijn bekkenpijn, urine-incontinentie en bekken orgaanverzakking. In veel gevallen kan een bekkenbodemdisfunctie worden behandeld met een bekkenbrace, bekkenbodemoefeningen en veranderingen in je levensstijl. Als je een van deze symptomen ervaart, is het belangrijk dat je naar een arts gaat voor een diagnose enĀ  een behandeling. Ook veranderingen in levensstijl, zoals bekkenbodemoefeningen en gewichtsverlies, kunnen helpen om de symptomen die gepaard gaan met bekkenpijn en urine-incontinentie te verbeteren. Bekkenspiertraining is ook een goed huismiddeltje dat helpt de bekkenspieren te versterken door regelmatig gebruik van bekkenbraces Ook regelmatige lichaamsbeweging zal helpen tegen de pijn.

Wat is de bekkenbodem?

De bekkenbodem is een groep spieren die de basis is van het bekken. Deze spieren ondersteunen de bekkenorganen en helpen bij het regelen van de blaas- en darmfuncties. Het is belangrijk om de bekkenbodemspieren te versterken na een bekkenoperatie of bekkentrauma, maar ze zijn ook van vitaal belang voor zwangere vrouwen. Ze helpen je de groeiende baby te ondersteunen en zorgen voor stabiliteit in het bekken tijdens de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd. Kegeloefeningen kunnen door iedereen worden gedaan! Tijdens deze oefeningen knijp je je bekkenbodemspieren samen alsof je water opzuigt in een rietje door middel van spiersamentrekkingen. Probeer meerdere keren per dag te oefenen door elke samentrekking minstens vijf seconden vast te houden. Je zult merken dat wanneer je dit doet, de bekkenbodemspieren samentrekken. Je kunt bekken oefeningen overal en altijd doen – in de auto, aan je bureau of terwijl je het eten klaarmaakt! Als je ze goed en vaak genoeg doet, worden ze na verloop van tijd gemakkelijker te beheersen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.