3 belangrijke e-commerce trends voor 2022

Als u voorop loopt bij de groei van e-commerce en inspeelt op veranderende klantbehoeften, kun je niet alleen meer klanten aantrekken, maar ze ook behouden. Door de juiste platforms, tools en technologieën toe te passen, kun je bovendien jouw bedrijf duurzaam laten groeien

  1. Meer flexibiliteit

Flexibiliteit is altijd belangrijk geweest voor consumenten, maar nu meer dan ooit. 64% van de Nederlandse klanten kiest actief voor een bedrijf dat flexibelere bezorgopties biedt dan concurrenten. Bovendien werken steeds meer online retailers samen met meerdere vervoerders om klanten meer keuze en een plan B te bieden als er iets misgaat. 

Dus als je je verzendstrategie voor 2022 onder de loep neemt, waarom de concurrentie dan niet een stap voorblijven door het bieden van verzending door meerdere vervoerders en een breder aanbod aan bezorgservices? Je kunt allerlei verzendmethoden aanbieden en deze combineren met verschillende vervoerders, zodat je klanten kunnen kiezen hoe ze hun producten op de eenvoudigste en voordeligste manier willen ontvangen, zelfs binnen dezelfde dag bezorgd– ze zullen je er zeker dankbaar voor zijn!

  1. Mobiele betaalmethoden

Consumenten genieten van het gemak van mobiele betaalmethoden zoals iDEAL, Apple Pay, Samsung Pay en Android Pay. Deze methoden vereenvoudigen transacties en klanten hebben vertrouwen in hun beveiligingscertificaten. Deze methoden bieden ook enkele belangrijke voordelen voor drukke, klantgerichte e-commercebedrijven, omdat ze de noodzaak voor handmatige gegevensinvoer overbodig maken en conversies vergemakkelijken door klantbetalingen te vereenvoudigen.

  1. Veranderende verwachtingen van bezorgservices

De vraag van consumenten naar snelle leveringsdiensten tegen redelijke prijzen is niets nieuws, maar de verwachtingen voor levertijden worden niet altijd ingelost.
Uit ons consumentenonderzoek blijkt dat 31% van de Nederlandse consumenten het winkelmandje verlaat als de verwachte levertijd onbekend of te lang is. Als consumenten kiezen voor standaardbezorging, verwachten ze dat deze binnen ongeveer 4 dagen wordt geleverd, en het maximale aantal dagen dat ze willen wachten is ongeveer 6 dagen. Bekijk dan ook het overzicht op morgenbinnen.nl voor alle webshops met vandaag besteld morgen in huis. Zoals bij veel onderdelen van bezorgdiensten, is het bieden van flexibiliteit en keuze in bezorgmomenten essentieel, vooral bij het bedienen van de lucratieve millennial-markt. Terwijl twee derde van de babyboomers de voorkeur geeft aan standaard thuisbezorging, doet slechts 51% van de millennials dat. Ze bezorgen bij voorkeur in het weekend, dag en nacht.

Leave a Reply

Your email address will not be published.