Van welk soort neon verlichting moet je gebruikmaken?

Wanneer je graag een bepaalde boodschap over wenst te brengen aan de mensen die bijvoorbeeld je zaak voorbij lopen spreekt het voor zich dat je dit op een opvallende manier zal moeten doen. Gebruikmaken van neon verlichting is dan een uitstekende keuze. Er zijn meerdere interessante voordelen verbonden aan het gebruik van dergelijke verlichting. Niet alleen is het ongelofelijk opvallend, daarnaast zal je ook kunnen vaststellen dat het door de jaren heen heel wat energiezuiniger is geworden. Overweeg jij ook het toepassen van neon, maar wil je daar eerst nog even wat meer over te weten komen? Dan moet je zeker en vast even verder lezen.

Wat is neon verlichting eigenlijk precies? 

Iedereen heeft ongetwijfeld neon verlichting al eens in het straatbeeld zien opduiken. Bovendien is het zo dat neon niet alleen maar wordt gebruikt voor reclamepanelen, daarnaast is het zo dat ze  eveneens kan worden gebruikt in een bordje om bijvoorbeeld aan te geven of de winkel open is of niet. Voor dergelijke verlichting geldt dan ook dat je altijd de keuze kan maken tussen:

  1. Standaard neon; 
  2. Maatwerk neon; 

Bovendien zal er je in de praktijk ook worden gevraagd naar welk soort neon je voorkeur uitgaat. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor glasneon, maar is het eveneens mogelijk om te kiezen voor een energiezuiniger alternatief welke gebruik maakt van LED-verlichting. In ieder geval, wanneer je de aandacht van voorbijgangers wil kunnen grijpen is deze vorm van verlichting zeer sterk aan te raden.

Op welke voordelen kan je rekenen bij neon verlichting? 

Er zijn aan het gebruik van neon verlichting toch best een aantal interessante voordelen verbonden. De nummer één reden van bedrijven of organisaties om gebruik te maken van dergelijke verlichting is om op te vallen in het straatbeeld. Dat is zeker mogelijk. Echter zal je kunnen vaststellen dat er door de jaren heen nog heel wat meer voordelen zijn verbonden aan het gebruik van neon. 

Eén van de belangrijkste nadelen die ooit werd ondervonden had te maken met het vrij hoge prijskaartje van glasneon. Tegenwoordig is  dit geen nadeel meer omdat er ook voordelige neon verlichting kan worden aangekocht. Bovendien is het eveneens zo dat er tegenwoordig gebruik kan worden gemaakt van LED-verlichting. Dit zorgt er uiteraard voor dat ook het energieverbruik in vergelijking met vroeger drastisch kan worden ingeperkt.

Conclusie; neon verlichting is en blijft zeer interessant

De evolutie die neon verlichting door de jaren heen door heeft gemaakt heeft ervoor gezorgd dat ze terug helemaal mee is met de huidige technologie. Bovendien weet ze tegenwoordig ook te voldoen aan de vooropgestelde eisen van de gebruikers. Dat is onder meer het gevolg van het feit dat deze verlichting heel wat duurzamer en energiezuiniger is geworden. Dat is het gevolg van het feit dat ze tegenwoordig ook gebruik kan maken van LED-verlichting. Ben jij dus met andere woorden nog op zoek naar een interessante manier om de aandacht van voorbijgangers te trekken? Dan zal je al snel tot de conclusie komen dat neon gebruiken vandaag de dag nog altijd zeer interessant is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.